Tjøme jentecup 20-21. september 2024.

Postet av Jan Roar Jensen den 23. Sep 2024

Endelig kom den store dagen vi hadde gledet og telt ned til i månedsvis. Avreisedagen til Tjømecup! Noen jenter på laget hadde kommet til i løpet av året og hadde ikke vært med på cup før, så for disse var det kanskje ekstra spennende. Tretten jenter født i 2013/2014 møtte opp på Best med liggeunderlag, soveposer og madrasser. Noen hadde med seg store kofferter og andre hadde små bager. Noen syntes det var trygt å ha med kosebamsen. Etter å ha talt opp alle sammen, sagt hadet til foreldre og funnet plassene sine i bilene satte vi snuta mot Tjøme. Det var god stemning i alle tre bilene. Noen konkurrerte i hvilken farge det kom til å være på neste bil (By the way, det er flere røde biler enn blå fra Hof til Tjøme på fredager😊) mens andre hadde quiz. Vi snakket om forventningene vi hadde til cupen og var spente på om vi fikk det flotte klasserommet vi hadde sist. Etter ca. en times kjøring kom vi frem til Lindhøj skole. Vi sjekket inn i et annet klasserom enn sist, men var fornøyd med dette også, selv om det var litt lenger å gå til både spisesal og diskotek. Vi pakket alle tingene inn i klasserommet og gikk og spiste taco. Etter middag gikk vi og blåste og redde opp alle madrassene. Når dette var gjort var det frem med hårspray, glitter og pen-tøy. Nå skulle dansegolvet inntas. Noen jenter syntes dette var skikkelig stas og var der lenge mens andre ville hvile i klasserommet. Noen gikk rundt og ble kjent med jenter fra andre lag og var med og lekte og trikset med ball. Et kjent problem på jentecup er at det alltid er kø på do. Det er mange som bruker doen som spa og tar både ansiktsmasker og hele day-care rutinen sin der, så når vi endelig hadde fått ordnet oss klare for madrassen hadde klokka blitt 22.00. Vi tok en runde med vitser og lagde oss også en adjektivfortelling. Dette var noe vi lo godt av. Mange av jentene var ganske så trøtte når lyset ble slått av kl 23.00 og en etter en hørte vi de ble stille og falt i søvn. Klokken 00.00 var det ikke en lyd å høre i hele klasserommet.  

Da alarmen ringte kl. 07.00 lørdagsmorgen var det mange trøtte fjes å se.  Men når vi kom på hvor vi var, gikk det ganske så kjapt å komme seg inn i fotball-tøyet for så å gå bort for å innta frokost. Da vi i løpet av året hadde blitt fler og fler hadde vi i år meldt på to lag, slik at vi skulle få mest mulig spilletid. Første kampen ble blåst i gang kl 8.30 og siste kamp kl. 15.00. Vi gikk i år på fem tap på de fem første kampene, men sjette og siste kampen vant vi 2-1 og vi så oss fornøyde med det.

Kamp 1 mot Sande tapte vi 2-0. Kamp 2 mot Teie tapte vi 7-1. Her fikk Leah Sofie inn ett mål. Kamp 3 mot Kongsberg Girlpower tapte vi 7-0. Kamp 4 mot Bamble tapte vi 2-1. Her fikk Lina inn ett mål. Kamp 5 mot Lille Tøyen tapte vi 6-1. Her fikk Novella inn ett mål. Siste kampen spilte vi mot Tønsberg FK. Her vant vi 2-1. Målskårere her var Eija og Malin.

Sist vi var på Tjøme-cupen hadde vi ett lag påmeldt, tapte alle 3 kampene og vi fikk ikke inn noen mål. I år hadde vi meldt på to lag, fikk 1 seier og vi skåret fem mål!!  Det var flere av jentene som ikke hadde skåret før som fikk satt ballen i nettet, så mange nye milepæler ble nådd. Vi trenerne opplever at spillerne syntes det er kjedelig at vi taper, men vi ser stadig fremgang på banen. Vi er enige innad i laget at det moro å vinne, men at det er det sosiale og det å spille fotball som er viktigst for oss. Vi ser at laget kommer tettere hverandre for hver ting vi foretar oss sosialt. Det er flott for oss som følger de så tett å se at de gir hverandre en high-five, kompliment for en god pasning, trøster når det går dårlig, at de snakker sammen på tvers av alder, tørr å bli kjent med andre spillere på andre lag, tørr å stikke seg frem å si «ja» til å ville bli kåret til «dagens spiller» på trening eller å bli kåret til kaptein, tørr å komme med viktige innspill foran de andre spillerne osv. Vi er veldig takknemlige for spons fra styret og avslutter reisebrevet med de siste setningene i adjektivfortellingen: «Vi var alle enige om at det hadde vært en sugende cup og ønsket å takke det flammende styret for spons for nok en gang å komme oss på en full cup.


Et bilde som inneholder person, klær, sport, idrettskonkurranseAutomatisk generert beskrivelse   

Et bilde som inneholder klær, person, innendørs, stolAutomatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder person, sko, klær, smilAutomatisk generert beskrivelse

 De som deltok var: Alma Sofia Herland, Eline Wassengen, Emma Lia Nedrebø, Erle Sveri, Iben Tyse, Lina Gjesmoe Follerås, Malin Langtangen, Novella Auen, Sara Anastazja Zachariassen, Thea Rønneberg Furuheim, Leah Sofie Hvidsten Amundsen, Hermine Haugestad Slartmann, Eija Emilie Bruun Borchgrevink. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.