Sommarland i Bø Cup

Postet av Jan Roar Jensen den 19. Jun 2024

Den 7.juni var det tolv spente jenter som møtte opp på Best i Hof. Bagene var fullstappet med fotball- og badetøy. Vi skulle endelig reise på Sommarland i Bø cup!! Nå hadde vi gledet oss og telt dager i månedsvis. Jentene hadde på forhånd vært flinke og samlet inn penger på dugnader og med god spons fra fotballstyret var vi endelig her. Værmeldingen var ikke noe å skryte av. (noe som skulle vise seg å stemme på en prikk) Men det blåste vi i, vi skulle ha en helg sammen med det vennskap og fotballglede i fokus. Vi sjekket inn på Bø skole i øs pøs regnvær og rigget oss til i klasserommet. Det klarnet etter hvert opp og jentene lekte ute. Vi traff på noen jevngamle jenter fra HIF som flere av våre spillere hadde blitt kjent med på fotballskole noen år tidligere og alle lekte fint sammen. 

 

På lørdags morgen stod vi tidlig opp og dro til Gullbring kulturanlegg og spiste frokost. Etter dette gikk turen videre til Telemarkshallen. Første kampen spilte vi kl. 8.40 mot Bamble og her tapte vi 4-1. Andre kampen spilte vi rett etterpå mot Odd. Også her tapte vi, men med smal margin 2-1. Etter disse to kampene måtte en av spillerne våre reise hjem, da det var konfirmasjon i Hof for storebror. Da var vi elleve spillere igjen som tok turen inn i badeland. Det var overskyet og ca. 10 grader. Det tok ikke lange tiden før femte klasse jentene bokstavelig talt kastet inn håndklærne og reiste tilbake til skolen.  Fjerde klasse jentene holdt ut noe lengre og dette imponerte nok de eldste på laget. Vi klarte å lokalisere et kjøpesenter med en Normal butikk, så da var dagen uansett reddet. Vi fikk shoppet parfymer, godteri og litt annet. De av jentene som ønsket det, reiste til Telemarkshallen og så på en av kampene til HIF jentene før middag. På kvelden ble fotballfilmen «Zlatan» satt på i klasserommet på storskjerm. Mange av jentene roet det litt ned og så på denne, mens andre lekte ute og handlet i kiosken. 

 

En av jentene ble dessverre syk ila kvelden og måtte reise hjem, så da stod vi igjen med ti spillere på søndags morgen. Denne morgningen reiste vi også til Gullbring for frokost. Ei av jentene på laget hadde bursdag og laget greide å dra i gang allsang i gymsalen som ble avsluttet med trampeklapp. Det var ca. 300 mennesker som gjallet i vei, så dette ble en opplevelse for alle sammen og kanskje spesielt for bursdagsbarnet. Jentene hadde signert på et flott hjemmelaget bursdagskort og ei av jentene hadde bakt kake, så dette ble litt av en feiring! Til lunsj reiste vi til Sandvoll-banen hvor vi innkasserte premien vår for cupen, som var en flott «Badeland i Bø» t-skjorte. Den tredje og siste kampen var mot Ski IL Stargirls. Vi tapte denne kampen også (5-1), men jentene var fornøyde med innsatsen i alle kampene. Alma, kapteinen på laget, var den som klarte å sette ballen i nettet på alle tre kampene. Etter kampene var ferdig spilt gikk vi tilbake til klasserommet og pakket oss ut og vendte da nesa mot Badelandet igjen. Denne gangen uten badetøy i posen. Vi gikk rundt og kikket og spilte forskjellige spill. I 18-tiden den 9.juni var alle tilbake i Hof og jeg tror alle var enige om at det hadde vært en superfin cup, men at vi hadde ønsket oss litt bedre vær.   
 
 De som var med på tur er: Leah Sofie Hvidsten Amundsen, Katharina Jahning, Hermine Haugestad Slartmann, Thea Rønneberg Furuheim, Sara Anastazja Zachariassen, Erle Sveri, Emma Lia Nedrebø, Eline Wassengen, Iben Tyse, Malin Langtangen(bursdagsbarn), Lina Gjesmoe Follerås og Alma Sofie Herland. Trenere: Mariann Solberg og Anja Langtangen. Foreldre Marte Rønneberg Furuheim og Joakim Gedenryd

Et bilde som inneholder klær, person, Menneskeansikt, smilAutomatisk generert beskrivelse